- «ВУГЛЕВОДИ»
ХІМІЧНИЙ ДИКТАНТ «ВУГЛЕВОДИ». (10клас)
Варіант-2.
1. Виноградний цукор – це тривіальна назва:
а) фруктози; б) глюкози; в) сахарози; г) глюконової кислоти. (0,5б)
2. Вкажіть формулу глюкози: а) С6Н12О5; б) С6Н12О6; в) С12Н22О11; г) С6Н 11О5.
(0,5б) 3. Фруктоза належить до:
а) дисахаридів; б) моносахаридів; в) альдегідоспиртів; г) полісахаридів. (0,5б)
4. Вкажіть речовину яка належить до біополімерів:
а) клітковина; б) фруктоза; в) крохмаль; г) білок курячого яйця. (0,5б)
5. Глюкоза – це:
а) багатоатомний спирт; б) альдегід; в) альдегідоспирт; г) дисахарид. (0,5б)
6. Написати рівняння спиртового бродіння глюкози. (1,5б)
7. Вказати молекулярну масу однієї структурної ланки крохмалю. (1,5б)
8. Скласти рівняння динітрування целюлози. (1,5б)
9. Яку масу етанолу можна одержати з 72г глюкози в результаті спиртового
бродіння, якщо вихід спирту становить 70%? (2б)
10. Через баритову воду пропустили вуглекислий газ, добутий в результаті
спиртового бродіння глюкози масою 36г. визначте масу солі, що при цьому
утворилася.
Комментарии
Отправить комментарий